Informatie

   Inleiding:

   In het begin van de jaren zeventig kreeg ik van mijn ouders, als verjaardagsgeschenk, een autoracebaan van Märklin.  Ontelbare uren raceplezier (alleen of samen met enkele vrienden) waren mijn deel. Door een stommiteit ben ik enkele jaren later mijn racebaan kwijtgeraakt. Nu ja, als je achttien bent, heb je nu eenmaal andere interesses (zoals meisjes...).

   Vele jaren (en een gezin) later, denk je wel eens terug aan die zalige tijden. Tot je op een rommelmarkt een oude verfrommelde doos met Märklin Sprint ziet staan. Voor je het weet, ben je bezig met het uitproberen van de baan en het restaureren van de wagentjes. Als een gek speur je het internet af of er nog iets te vinden is, want in de modelbouwwinkels is het noppes (Märklin Sprint werd geproduceerd van 1967-1982). Gelukkig kan je op het wereldwijde web nog alle wisselstukken vinden (zie "Favorieten") en zijn er ook nog enkele collegaverzamelaars en -racers met een eigen webstek.

   Eén van die collegaverzamelaars en -racers is mijn Duitse vriend "Michael Jung", ik raad u dan ook aan om zijn website eens te bezoeken. U vindt er heel wat nuttige tips, mooie foto's en een compleet overzicht van alle Märklin Sprint startverpakkingen. Een echte aanrader... 

   Doelstellingen:

   Een bescheiden bijdrage leveren om mijn kennis over Märklin Sprint te delen met alle andere liefhebbers, in het bijzonder de Nederlandstaligen (anderstaligen zijn uiteraard ook welkom).

   Wat informatie geven over de geschiedenis van Märklin Sprint: de startsets, de baanstukken, het toebehoren, de racewagens, de wisselstukken,...

   Langs deze weg wil ik de volgende personen speciaal bedanken voor hun medewerking aan de site: Michael Jung, voor de vele tips en technische hulp (en de achtergrond voor de site) en Dirk Menz, Max Rothenbacher, Rolf Borkes, Agnes Rupprath,... voor het gebruik van enkele prachtige foto's bij "Racewagens".  De meeste foto's op deze site komen uit mijn eigen verzameling, maar van de wagens die ik (nog) niet bezit, waren deze mensen onmiddellijk bereid hun foto's ter beschikking te stellen.
   Een tweede persoon die ik speciaal wil vermelden is Stef Dillen, ook hij is gebeten door de Märklin Sprint microbe en eveneens afkomstig uit België. Van hem mocht ik enkele mooie foto's ontvangen van zijn verzameling en hij laat ons ook graag een kijkje nemen bij het bouwen van zijn baan. Ga gerust uw gang en loer even mee op de pagina over "Stef Dillen".
   De volgende persoon verdient ook een eervolle vermelding op de website, namelijk Jacques Van Hoof uit Nederland. Bekend (en ook een beetje berucht) van het Nederlandse "Racebaanforum" (zaliger), heeft deze "slotraceadept" zich onlangs bekeerd tot het "Märklin Sprintdom". Iets waarover hij zich (tot nu toe) nog niet beklaagd heeft. Jacques heeft een echte passie voor slotracen in het algemeen en in het bijzonder voor de "classiccars". Op zijn Nincobaan is hij er dankzij de speciale slepertjes (artikelnr. 1510) in geslaagd de Märklin Sprintbolides aan de gang te krijgen. De "Leitkiel" moest hiervoor wel wat afgevijld worden, maar het is gelukt. Vanaf 17 juni 2003 heeft Jacques zijn eigen pagina op deze site. En of het de moeite is. Oordeel zelf. Naar de pagina van Jacques Van Hoof
   Mocht iemand anders nog mooie plaatjes van Märklin Sprint wagens willen doorsturen, kan dit via e-mail.


   Alvast bedankt, Anthony. 

    

  Hieronder een artikel uit De Weekbode van 24 oktober 2003 ...